Gezelschappen

Gezelschappen zijn groepen mensen binnen Unitas die samen bij elkaar komen om leuke dingen te doen, puur voor de gezelligheid. Hieronder staan de verscheidene gezelschappen, waar je allemaal bij kunt. 

Het Kippengezelschap
Hou je van lekker scharrelen en kakelen als kip zonder kop? Moet je soms je ei kwijt, of zit je wel eens ergens te lang op te broeden? Wel in de part-ei voor een uitermate gezellig gezelschap? Wees dan als de Kippen bij het Kippengezelschap!

Het Kippengezelschap is een gezelschap wat zich richt op mensen met een passie omtrent dieren, met name vogels, met name Kippen. Zo worden er regelmatig  gezellige activiteiten georganiseerd zoals scharrelavonden, Kippenquizzen, bezoekjes aan de kinderboerderij of dierentuin en week-ei-ndjes weg.

De Musicie

De musicie is een gezelschap dat zich bezig houdt met muziek (het zit in de naam.) Eens in de zoveel tijd organiseert de musicie een (potje met) jam sessie waar muzikanten van veel verschillende achtergronden bij elkaar komen om bezig zijn met dat wat ze verbindt, muziek maken. Deze jamsessies zijn open voor alle unitas leden dus je hoeft niet per se lid te zijn van de musicie om er aan deel te nemen. De voordelen die je hebt als je bij de musicie komt is een coole whatsapp groep met heel veel muzikanten binnen Unitas (die eigenlijk wel altijd openstaan om te jammen.) Mocht je de musicie heel cool vinden kun je altijd lid worden van het ledenbestuur, hierin worden vergaderingen en activiteiten geplant en kun je dus invloed hebben wat er gebeurd.

‘t Rockenjaegersgilde

Het Rockenjaegersgilde is opgericht als een persiflage op de klassieke studentenverenigingen en hun tradities. De rockenjaegers gaan voor gezelligheid met een preauminente inslag en een verUnitassing van de standaard mores. Onder het genot van een drankje eren zij Fiacrius, hun beschermheilige en integreren zij met vergelijkbare gezelschappen van bevriende verenigingen in andere steden. Vo’

Undercover gezelschap

Houd jij ook van lezen, de geur van een boek, dwalen door een boekenwinkel of een veels te lange lijst maken van boeken ‘die je ooit nog wel eens wilt lezen maar je bent te druk?’ Dan welkom bij het Undercover gezelschap. Een gezelschap voor boeken en verhalen liefhebbers. Ja, e-books of luisterboeken of digitale verhalen mogen ook. Wil jij ook met mensen samen lezen of random activiteiten rondom boeken doen? Dan is dit het gezelschap voor jou.